Woestduinlaan 56, 3941 XE, Doorn
06 209 57 664
info@360gradenhb.nl

Visie

Waarom 360⁰ hb ?

360⁰ hb is gespecialiseerd in hoogbegaafdheid,  ‘hoogbewust-zijn’ en de behoeftes van kinderen met een cognitief talent.

In een wereld waar we zoveel mogelijk afstemmen op het gemiddelde, kan het een uitdaging zijn om je staande te houden, als je een meer dan gemiddeld talent hebt.


Om een hoogbegaafd kind evenwichtig op te laten groeien is er meer nodig dan alleen de omgeving aanpassen. Dit blijkt vaak een tijdrovende en energievretende bezigheid voor zowel de ouders als kind te zijn, waarbij het gewenste effect niet altijd bereikt wordt.

Naast advies en begeleiding die nodig is voor hoogbegaafde kinderen, werk ik met reflexintegratie. Met reflexintegratie richt ik me op de ontwikkeling van het zenuwstelsel die ervoor zorgt dat een kind beter in balans komt.

In plaats van pleisters plakken op problemen heb ik in mijn praktijk gekozen voor het teruggaan naar de basis van een kind. Hiermee worden problemen vanuit de oorsprong belicht en aangepakt.  


Hoogbegaafdheid is meer dan alleen een hoog IQ hebben.


En juist die andere kanten maken je kind zo speciaal en de situatie zo complex.

Afspraak maken

Meer dan een hoog IQ

Wanneer je hoogbegaafd bent denk je op een andere manier na dan veel anderen.

Hierdoor loop je tegen andere dingen aan in je ontwikkeling. Je leert sneller en/of op een andere manier, je bent in andere dingen geïnteresseerd dan andere kinderen, je bent extra nieuwsgierig, je denkt over dingen na waar andere kinderen (nog) niet mee bezig zijn, je bent gevoeliger voor de omgeving dan anderen.

En tussendoor ben je ook nog gewoon een kind.

Niet iedereen heeft zicht op de unieke ontwikkeling die hoogbegaafde kinderen doormaken. Dit kan leiden tot onbegrip over het functioneren van een kind op school, frustratie bij ouders en een ongelukkig kind dat gaat onderpresteren.

Een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is en vaak in een nieuwe omgeving weer ontstaat. 


Uit onderzoek blijkt echter dat bij veel hoogbegaafde kinderen, door gebrek aan oefening in de babytijd, nog primaire reflexen aanwezig zijn. 
Dit zorgt voor een neuro-motorische onrijpheid van het centraal zenuwstelsel (NIM). Een kind reageert hierdoor op situaties reflexmatig en heeft geen/ weinig invloed op de situatie.

Dat betekent dat het trainen van vaardigheden ook vaak niet/weinig effectief is. Zolang deze reflexen nog aanwezig zijn zal het probleem nooit geheel verdwijnen. 
Door middel van reflextherapie wordt het hoogbegaafde kind geholpen om deze reflexen alsnog te integreren. Dit zorgt voor een kind dat zich rustiger en stabieler in de basis voelt.

Hiermee komt er meer ruimte in de ontwikkeling van het prachtige talent wat ze al met zich mee dragen. 

Info Reflexintegratie