Woestduinlaan 56, 3941 XE, Doorn
06 209 57 664
info@360gradenhb.nl

Workshops

Workshopavond 12 februari 2020

 

Op 12 februari 2020 organiseren wij een nieuwe workshopavond met diverse thema’s die gerelateerd zijn aan de cognitieve en sociale ontwikkeling van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Heb jij een hoogbegaafd kind of heb je hier vermoedens van? Dan biedt deze avond je verschillende mogelijkheden om je hierin verder te verdiepen. 

Na een plenaire aftrap kun je twee, vooraf gekozen, workshops bijwonen. De thema’s die dit keer voorbij komen zijn: Hoogsensitiviteit, Beelddenken, Reflexintegratie, Slimmer Leren, een kind zonder gebruiksaanwijzing en jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Vooraf geef je aan welke twee workshops je wenst te volgen. Daarbij geldt vol=vol. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plaatsje bij je favoriete workshops. Heb je nog vragen, stel ze ons gerust!


Workshop Reflexintegratie

Een tomeloze energie, een stroom aan vragen, een niet te stuiten nieuwsgierigheid en een heleboel talenten komen vaak naar voren bij hoogbegaafde kinderen.
Maar soms lijkt het wel of er niet uitkomt wat erin zit. En wat maakt dat we, juist bij deze kinderen, ook te maken kunnen hebben met verminderde concentratie, een laag zelfbeeld, hooggevoeligheid, automatiseringsproblemen, moeite met doorzetten (vluchtgedrag), driftbuien (vechtgedrag), eetstoornissen of een slecht handschrift?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij hoogbegaafden nog veel primaire reflexen actief zijn. Wil je meer weten over het effect van deze (nog) actieve reflexen en wat je kunt doen om het fundament van je kind te verstevigen? Schrijf je snel in of kijk op de website voor meer informatie: www.360gradenhb.nl.


Workshop

Leren-Leren & Plannen

● Vallen de resultaten tegen?
Is je kind (te) lang bezig met huiswerk maken en denk je dat dat effectiever kan?
● Weet je kind niet hoe hij of zij moet beginnen met het maken van huiswerk?
● Geen zin en doet je kind niets thuis?
● Steeds maar weer ruzie over het maken van het huiswerk en de cijfers? Met dit online programma leren middelbare scholieren om te leren plannen & te leren op de manier die bij ze past. Voor betere resultaten, meer zelfvertrouwen en motivatie & minder stress in huis.
Wat heb je nodig om goed te kunnen leren en plannen? Ik vertel je er graag over.
Kijk voor meer informatie over Marije Turel op haar site: www.tureluurs-educatie.nl


  Workshop

Beelddenken


● ‘Mijn kind is altijd te laat.’
●‘Mijn dochter onthoudt maar niet wat ze ‘s morgens allemaal moet doen voor schooltijd.’
● ‘Mijn zoon kan de keertafels maar niet onthouden, maar hij kan heel goed rekenen.’
● ‘Als mijn kind een verhaal vertelt, kan ik er soms geen touw aan vastknopen.’

Herkenbaar? Misschien is je kind wel een Beelddenker. Wanneer beelddenkers in staat zijn om (een deel van de) lesstof zelf te vertalen naar beelden, kunnen ze vaak enorme stappen maken in hun leerontwikkeling. Na deze workshop weet je: wat beelddenken is, hoe je het kan herkennen en krijg je tips voor thuis en in de klas.

Kijk voor meer informatie over Marije Turel op haar site: www.tureluurs-educatie.nl


Workshop

Hoogsensitiviteit

Zit je ook soms met je handen in het haar omdat je niet meer weet hoe je je kind verder kunt helpen? Heeft je kind iets nodig maar weet je niet wat? Begrijp je je kind niet altijd of reageert het zo anders dan jij zou verwachten?

Soms heb je als ouder het gevoel dat je niet meer weet hoe je je kind kunt helpen om een gelukkig, blij en vrij kind te zijn. Je merkt bijvoorbeeld dat hij gevoelig is voor drukte, licht, geluid, kleding, eten of muziek. Of dat hij soms zo in zijn fantasiewereld verkeert dat je even niet meer weet of hij nog wel met beide benen terugkomt op de wereld. Je maakt je zorgen over zijn gedrag, het gebrek aan vriendschappen, zijn woede-uitbarstingen en/of verdrietaanvallen. Zijn gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid leiden nog wel eens tot ruzies met andere kinderen, broertjes of zusjes, of jullie als ouder. En dat drijft je soms tot wanhoop. Soms weet je gewoon niet meer hoe je kunt reageren en hoe je je geduld kunt bewaren.

Herkenbaar? Hoe zou het voor je zijn om je kind hier beter in te begrijpen? Om te weten hoe je kunt reageren in bepaalde situaties? Welke reactie helpend is en welke juist olie op het vuur gooit? Dat je weer met vertrouwen in verbinding komt met je kind? Kom dan naar mijn Workshop Hooggevoeligheid Begrijpen. Kijk voor meer informatie over Marije Miltenburg op haar site: www.theappletree.nl.


Workshop

‘Waar is nou toch die gebruiksaanwijzing?Hoe zou het voor je zijn als ik je een handleiding geef over je kind? Dat je gewoon begint aan het begin van de gebruiksaanwijzing en doorleest tot aan het einde en dan gaat snappen hoe dat heerlijke wezentje van je in elkaar steekt. En dat je ontdekt dat je in het verleden soms misschien wel op de verkeerde pagina aan het lezen was en waar je wel de juiste aanwijzing kan vinden. Deze avond maak je kennis met de inleiding en samenvatting van waar mijn boek over gaat. Ook al jaren op zoek naar dat gidsje met aanwijzingen over het gebruik? Schrijf je dan nu in voor mijn workshop


Workshop

Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Sta jij ook geregeld versteld van wat je peuter of kleuter zegt of doet?
Kletst jouw kind je de oren van het hoofd of blijft het eindeloos vragen stellen?
Raakt zijn/haar energie niet op en zijn de slaapjes al snel verleden tijd?
Hoor je met verbazing zijn eigen originele ideeën en mening aan?
En zie je dat dit bij leeftijdgenoten toch echt wat anders verloopt?
Dan kan het zomaar zijn dat jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft.

Wellicht heb je al vaker gemerkt dat jouw zoon of dochter zich sneller ontwikkelt dan leeftijdgenootjes en vraag je je af wat je daar nou mee moet.
Tijdens de workshop staan we stil bij het herkennen van een ontwikkelingsvoorsprong en ontvang je tips voor thuis!
Kijk voor meer informatie over Yvonne Abrahams op haar site: www.bezigbrein.nl.


Aanbod:  Workshopavond met diverse thema’s 
Tijd:        
19:00 uur Inloop
19:30 -20:15 uur Workshopronde 1
20:30-21:15 uur Workshopronde 2
21:15 -22:00 uur Borrel

Inclusief: 1 koffie/thee en afsluitende borrel
Investering:
  €15 te betalen bij ontvangst
Datum: Woensdag 12 februari 2020

Locatie: Grand Cafe Hemels – Amersfoort